tr

İşyeri Hekimi

İşyeri Hekimi
12.09.2020
2.333

İşyeri Hekimi

Günümüzde özellikle ağır makine ve kesici aletlerin kullanıldığı iş yerlerine OSGB işyeri hekimi bulundurma kuralı yani iş sağlığı hizmeti alma zorunluluğu getirilmiştir. Bu kuralın amacı o iş yerinde çalışanların herhangi bir kaza sonrası yaralanmaları durumunda gerekli müdahalenin sağlanmasıdır. Normal hekimler gibi genel cerrahi konusunda bilgili olan iş yeri hekimleri yaralanmış çalışanlara gerekli ilk yardımları yapabilirler. Ancak gerekli koşul veya malzemelerin bulunmaması durumunda hekimler kişilerin hastaneye sevk edilmesini de sağlayabilir.

İş Yeri Hekimi Kimdir?

İşçilerin fiziksel olduğu kadar ruhsal sağlıkları ile de ilgilenen ve iş yerlerinde tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak bulunan kişilere iş yeri hekimi denmektedir. İş yeri hekimleri hastanedeki hekimler kadar özellikle yaralanma ve zedelenmeler konusunda bilgi sahibi olmalıdırlar. Bu sayede iş anında yaralanan bir işçiye gerekli müdahaleleri yaparak durumunun kötüye gitmesinin önüne geçilebilir.

İş yerlerindeki güvenli çalışma şartları hakkında da tavsiyeler verebilen iş yeri hekimlerinin sorumluluğu iş yerinde çalışan tüm çalışanları kapsamaktadır. Bu kişilerin yanlarında diğer yardımcı sağlık personeli ve iş yeri hemşiresi de bulunabilir. Bu durum o iş alanında çalışan kişi sayısına ve diğer şartlara göre artıp azalabilmektedir.

Firmaya çalışan sağlığının korunması hakkında bir rehber görevi de üstlenen iş yeri hekimleri büyük bir öneme sahiptirler. Genel sağlık düzeninin oturması için özellikle tehlikeli statüsünde yer alan iş yerlerinde iş yeri hekimi bulundurulması istenir.

İşyeri Hekimi Bulundurma Zorunluluğu

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile birlikte hayatımıza giren bir kavram olan iş yeri hekimliği gerekli alanlarda zorunlu hale getirilmiştir. Özellikle de tehlikeli sektörlerde çalışanların bulunduğu fabrika veya işletmelerde iş yeri hekimi bulundurmak zorunludur. Bakanlık tarafından gerekli görülen iş kollarında hizmet veren işletmelerde iş yeri hekimi bulundurulmaması durumunda ise işletmeyi büyük para cezaları bekliyor olabilir. Hatta bu suçun tekrarlanması durumunda işletmenin kapatılma sürecine kadar sürüklenebileceğini de hatırlatmak gerek. Bu yüzden de işletmenizde işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu bulunuyorsa bu konuyu en kısa sürede çözmeniz tavsiye edilir. Aksi taktirde hem çalışanlarınızın sağlığı, hem de iş yerinizin devamlılığı tehlikeye girecektir.

İşyeri Hekimi

İş Yeri Hekiminin İşletmenize Faydaları

İşyeri hekimlerinin işletmelere faydaları aslında tüm iş düzeni ölçeğinde etkilidir. Firmalarda aktif bir şekilde hizmet veren hekimlerin bulunması durumunda çalışanların ruhsal ve fiziksel sağlıkları kontrol altında tutulabileceği için performansları da artacaktır. Buna bağlı olarak da üretimin artışa geçeceğini söylemek mümkündür.

İşyeri hekimi hizmeti alan müşterilerimizden elde ettiğimiz geri dönüşlere göre hekimler sayesinde artık iş yerlerinde işçiler çok daha performanslı bir şekilde çalışmaktadırlar. Ayrıca işçilerin yaralanma ve kaza gibi olaylarda hızlı bir şekilde gerekli müdahalelerinin yapılmasından dolayı daha ileri seviye boyuttaki olayların önüne geçilmektedir. Bunun dışında iş yerlerinde bulunan yemekhaneler, duş ve tuvalet gibi alanların denetimi de iş yeri hekimleri tarafından yapılmaktadır. Hekimler yaptıkları denetimlerin ardından firmaya gerekli sonuçları ileterek yapılması gerekenleri açıklayacaktır.

İşyeri Hekimi Hizmeti

Aktif olarak iş yeri hekimi hizmeti vermiş olduğumuz firmalardan aldığımız geri dönüşlere göre iş yerlerinde çalışanlar artık çok daha rahat koşullarda işlerini devam ettirebilmektedir. Fark edilmeyen birçok eksiğin de iş yeri hekimi hizmeti ile birlikte ortaya çıktığını belirten firmalar bu hizmetten gayet memnunlar. Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli onay ve belgelerle donatılmış olan iş yeri hekimi çalışanlarımız alanında gerekli bilgi ve beceriye sahiptirler. Uzun zamandır sektörde bulunmanın vermiş olduğu tecrübe ile yoluna emin adımlarla devam eden firmamızla iletişime geçerek sizler de iş yerinizde hekim ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kimler İş Yeri hekimi Olabilir ?

Tıp mezunu olan doktorlar iş yeri hekimliği eğitimi alarak işyeri hekimi olabilirler.

İşyeri Hekimi Ücretleri ?

Hekim ücretleri her yıl doktorların bağlı oldukları odalar tarafından ilan edilmektedir.

İşyeri Hekimi Nedir ?

işletmelerde iş sağlığı açısından çalışan sağlığının korunması, sağlık gözetimi ve sağlık risklerini tespit eden hekimlerdir.

Uzman Doktor İşyeri Hekimi Olabilir Mi ?

İşyeri hekimi olabilmek için tıp diploması ve yetkili kurumların yaptığı sınavlarda başarılı olmak yeterli olduğundan uzman hekimler bu şartları yerine getirerek iş yeri hekimi olabilirler.

İş Yeri hekimliği Sertifikası

İş sağlığı konusunda rehberlik, eğitim ve sağlık gözetimi yapabilmek için eğitim ve akabinde sınav ile alınan sertifikadır.

İşyeri hekimi Nerede çalışır ?

iş yeri hekimleri OSGB firmalarında çalışabildiği gibi bireysel olarak iş yerlerinde çalışabilmektedir.

İşyeri Hekimi Zorunluluğu

Yasa ile tehlike sınıflarına göre belirlenen sürelerde işyeri hekimi çalıştırılması işyeri hekimi hizmeti alınması zorunlu kılınmıştır.

İşyeri hekimi İş İlanları

İnternet ortamındaki sosyal ağ ve siteler üzerinden yayınlana iş ilanı veya sitemiz üzerinden iletişim adreslerimiz cv gönderebilirsiniz.

İş Yeri Hekimi Maaş

İşyeri hekimi ücretleri her yıl yayımlanan asgari hekim ücretlerine göre belirlenmektedir.

Whatsapp
Hülya
Hülya
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Hemen Ara